Tuesday, October 31, 2006

Sarbatori linistite

Post sent out on December 21, 2005

Dragilor

Hai sa privim in urma catre cele douasprezece luni care tocmai se incheie. As fi tare curios sa-mi spuneti ce vedeti. Ce eveniment sau evenimente vi se pare a fi demn de tinut minte ca fiind un demn reprezentant al anului 2005.

Stiu, au fost multe, insa nu toate sunt indeajuns de importante incat sa merite. Imaginati-va o lista care urmeaza sa fie sapata in piatra, ceva in genul codului lui Hamurabi (pentru cei care stiu ce e aia): un pietroi pe care, descoperindu-l peste cinci mii de ani, oamenii de atunci il vor descifra si vor incerca, stangaci sau nu, sa-si creioneze o imagine despre societatea in care noi ne aflam acum. Ceva care sa merite sa fie descoperit peste milenii.

Pentru mandria personala, cum v-ar placea sa fiti imaginati peste cinci mii de ani, ca societate?
Dupa o lista de cumparaturi dintr-un magazin de cosmetice?
Dupa o lista de lucruri care trebuie facute la anumite momente bine definite in timp?
Dupa o lista de catastrofe?
O lista de aniversari?
O lista cu bancuri?
O lista cu numere de telefon si nume de femei (sau barbati, ma rog)?

Voi ca voi, dar societatea asta? A noastra, a romanilor, nu va nelinistiti ca nu vorbesc despre altele. In cazul in care ar merita sa mai fie descoperita peste 5.000 de ani?

Ganditi-va un pic, cinci minute, si vedeti daca ati putea selecta un eveniment, doua, daca v-au ramas in minte, de peste an. Ce v-a socat cel mai tare? Ce v-a bucurat cel mai mult? Ce v-a speriat cel mai tare? Cat ati castigat cel mai mult la loto?

In ce ma priveste, anul asta nu-mi va ramane in minte decat printr-un singur lucru: inundatiile. Din toate cele care s-au intamplat, nu cred ca exista ceva care sa merite o atentie mai mare. Restul sunt lucruri marunte.

Si as mai avea, nu in ultimul rand, o intrebare: ati facut anul asta ceva care sa ramana in urma voastra? Da, stiu, suna putin macabru, dar incercati sa va raspundeti voua insiva, nu neaparat mie...

Acestea fiind zise, cascati bine ochii la anu' si intrebati de cinci ori inainte sa va bagati intr-un lucru, ca sa n-ajungem sa impartasim experiente comune.

Sarbatori linistite, dragilor...

No comments: