Sunday, June 12, 2011

Cutumele recrutarii la noi

Daca ai apucat sa lucrezi la stat, nu te angajeaza nici dracu' la privat.
Daca ai apucat sa lucrezi la privat, nu te ia nimeni sa lucrezi la stat. Si nu te-ai duce tu, din principiu, decat in situatia in care absolut toate rudele de pe lumea asta ti-au murit in catastrofa in care ti s-a daramat si casa si nu ai altceva de munca.
Farma vrea experienta in farma.
ONG-urile vor experienta in ONG-uri. Sau voluntariat, ca si cum avem la timp liber si ne urcam pe pereti acasa de plictiseala.
Fast moving-ul vrea experienta in fast moving.
Vanzarile vor experienta in vanzari.
Asigurarile vor experienta in asigurari.
Financiarul vrea experienta in financiar.
Inginerii care recruteaza, inteleg de obicei "vanzari" atunci cand spun "marketing". Pentru ei e totuna.
Daca n-ai lucrat in industria hoteliera n-ai cum sa lucrezi acolo.
Daca n-ai lucrat in retail nici n-o sa ajungi.
Si tot asa.
Intr-o tara de 20 de milioane de privitori din care doar 3 milioane muncesc legal ca plateasca taxe sa-i tina pe ailalti, toti vor musai experienta in domeniul lor de activitate.
Internship-urile iau oameni care nu au terminat facultatea si nu au mai mult de 25 de ani.
La varsta la care se presupune ca te decizi ce vrei sa faci cu viata ta (nu vorbesc de momentul in care decizi la ce facultate "dai" - aia e o cu totul alta tampenie), esti indeajuns de imberb si neinformat incat sa n-ai habar de toate astea.
Cand le descoperi e deja tarziu. Si ajungi la inceputul articolului.

3 comments:

kulturspot said...

:)

eu as mai adauga si "daca te-a pus dracu sa-ti dai demisia sau ai reusit performanta de a ramane fara job atunci nu spera ca te angajezi prea curand. Lenesii nu au ce cauta intr-o companie serioasa!"

yesterdayman said...

...mai in gluma mai in serios, o sa ajungem sa nu mai putem iesi nici macar la pensie pentru ca nu avem experienta anterioara in pensie :)

Anonymous said...

:))) bine totusi ca ai ajuns la momentul in care te poti angaja, oficial. Eu ma chinui intr-o facultate pe care o platesc, in care se impart restante fara numar, cu legi adoptate peste noapte, cu conditii cretine de promovare a anului samd.