Wednesday, January 06, 2010

idee de impozit nou

Ca un fel de raspuns la postul unui prieten, am o idee noua pentru onor guvernu' Romaniei, in goana lui dupa impozite noi si inovatoare, care este ele. Copyright io (poate-mi da si mie comision... hehe). 


Asadar, decat sa-si oboseasca deja creierele altminteri odihnite, ar trebui sa revada lucrurile deja existente. Iata ce am eu in vedere: o schema asemanatoare RCA-ului, numai ca pentru CASS.Pentru necunoscatori, asta e contributia la sanatate.


Cum vine treaba:
Daca anu' trecut nu te-ai imbolnavit, platesti impozit cat plateai pana acu.
Daca anu' trecut te-ai imbolnavit de boli de-astea prostesti gen raceala, viroza sau bube in cap, care au necesitat cateva zile de stat acasa concediu medical, platesti impozit cu 5% mai mare.
Daca te-a calcat masina cand treceai strada pe rosu sau oricand altundeva, indiferent daca erai pe trotuar sau nu, si n-ai murit da' a trebuit sa stai in spital, ai contributia la sanatate mai mare cu 10%.
Daca ai facut hepatita sau alte de-astea, 15%.
Daca te-ai imbolnavit de cancer sau SIDA, contributie la sanatate mai mare cu 30%.
Si tot asa. Schema poate fi extinsa / variata cu diverse procente si combinatii de boli, zile de concediu medical si / sau spitalizare, etc. 


Se poate merge pana la exacerbarea maxima a contributiei pentru sanatate, de 100% impozit one time only, pentru cazurile de moarte.


S-aveti un an bun, manca-v-ash.

No comments: