Thursday, March 20, 2008

pantofi albi, de marinar

Eh... Sa ma aliniez si eu sutelor de tonomate care folosesc in fiecare dimineata metroul usor, ctitorie a epocii Basescu, pentru a se duce la serviciu, la furat, fiecare in treaba lui, cu cateva observatii referitoare la un copil.

Dincolo de faptul ca acest copil e ilustrarea perfecta a generatiei sale, care habar n-are de limba materna, acest copil e deja femeie. Fizic a fost de cand s-a nascut, iar psihic e de ceva vreme. (Asta ca sa nu comenteze nimeni nimic pe tema cu pricina, dovezile sunt de ordinul biologicului si medicalului, deci nu pot fi combatute printr-o lege sau un decret)
Care femeie apare in fata catorva sute de persoane fara a fi absolut deloc deranjata in simtul sau estetic de faptul ca asorteaza pantofi albi la o tinuta cu totul, si absolut cu totul, neagra.

Si apoi... vazand toata aceasta tevatura pentru nimic, mi-am amintit un vechi proverb marinaresc. Prin iesirea sa in public, presedintele nostru al tuturor, ca marinar de atata vreme, a dat dovada ca il cunoaste la randul sau si i se conformeaza:
"Iubeste-ti copilul ca si cum ar fi al tau!"

No comments: